masnap mudra halogatás egészség

Sokszor vagyunk úgy, hogy nincs kedvünk valamit megcsinálni, bár akár pár perccel korábban még nagyonis akartuk. Az is lehet, hogy nem.

Mindenesetre én is tapasztaltam már számtalanszor, hogy mikor lehetőség lett volna a tettekre, akkor nem igazán motivált semmi a megtételére.

 Amint elillant a kedvező pillanat csak a bűntudat maradt. Meg kellett volna lépni - érzés. Na majd másnap, harmadnap, vagy jövőhéten.

Ha ismerős számodra ez, olvasd tovább a cikket, hátha akad hasznos tanács a számodra.

Szóval először jöjjenek a legkézenfekvőbbek:

- ha a teendőinkről listákat készítünk és olyan helyre tesszük, ahol garantáltan gyakran belebotlunk, ezzel mesterségesen stresszeljük magunkat, remélhetőleg addig amíg gyorsan el nem intézzük a feladatot,

- konkrét tervek, időpontokkal is segítségünkre lehetnek, fontos, hogy le legyenek írva, és ezek sem a fiók mélyén pihenjenek,

- és végül egy egyszerű természetes gyógymód, egy gyakorlat amit rendszeresen végezve remélhetőleg átlendülhetünk a holtpontjainkon.

Akarat - mudra: A tetterő és az optimális célkitűzés mudrája

Kulcsoljuk össze a két kezünk mutató-, gyűrűs-, és kisujját.

A hüvelykujjakat és a középső ujjakat illeszük össze, és a kezeinket tartsuk a gyomrunk magasságában. A mutatóujjaink felfelé nézzenek közben. Gyakorlás során lélegezzünk mélyeket, lassan, finoman. Tartsunk a légvételek között tudatosan szünetet.

Akkor végezzük amikor szükségesnek tartjuk. Először csak pár légvételig tartsuk így a kezeinket, majd fokozatosan egyre tovább, amíg jól esik.

Ez a mudra erősít érzelmileg és mentálisan. Minden szervünknek jót tesz.